19:00

Järpens IF

Referat: Stuguns BK - Järpens IF

Publik : 80 personer.

Stuguns BK tog sjätte segern i årets div 4 efter en regnig historia och stor dramatik igår kväll.

Stugun startade matchen på ett mycket bra sätt. Första halvtimmen var en av de absolut spelmässigt perioderna under denna säsong. Vi var dessutom väldigt revanschsugna efter förra matchens snöpligt uddamålsförlust.

Järpen såg lite vilsna ut och hade problem att få flyt i sitt spel. 1-0 till Stugun kom genom Jonas Andersson efter en målvaktstavla. Tyvärr så kvitterade Järpen till 1-1 direkt genom deras specielle målskytt Eduardo Leite.

Stugun fortsatte skapa fina spelkombinationer och skapade oreda i Järpenförsvaret.

2-1 till Stugun kom genom Olov Roos som nickade in 2-1 ett inlägg från höger. Härligt.

Järpen avslutade 1a halvlek med mer och mer bollinnehav och skapade några halvchanser, men Stuguförsvaret spelade inspirerat och tillät inte Järpen att komma i farliga i avslutslägen.

Halvtid 2-1 till Stugun

2a halvlek: Spelet jämnade ut sig och böljade fram och tillbaka.

En optimistisk och positiv känsla började smyga sig på oss alla på bänken och våra pulsar var nog högre än spelarnas. Det var mycket tufft spel och hårda närkamper och ett antal varningar utdelades.

Skulle vi klara av detta, eller skulle vi tappa ledningen igen? lika som hänt ett flertal matcher tidigare. Spänningen steg eftersom.

Järpen skapade tryck mot vårt mål i perioder, och i den 81a minuten kunde dom göra 2-2. Trots det så höll vi spelet väl uppe och kunde hota framåt vid ett flertal tillfällen. Regnet tilltog och det blev mer och mer svårspelat.

Till vår enorma glädje så kunde Olov Roos göra 3-2 till Stugun i den 84 minuten efter en fin prestation.

Slutminuterna inkl tre minuters tillägg blev väldigt dramatiska och vi lyckades hålla ledningen tills domaren blåste av. Glädjen var enorm och viktiga poäng för Stugun, vilket också betydde att vi passerade Tandsbyn och avancerade i tabellen.

Alla spelare ska ha en stor eloge för denna enorma insats, vi fick visa att det är inte bara komma till Stugun och tro på framgångar. Bäste spelare I Stugun; Olov Roos som gjorde sin bästa match för i år, löpte kopiöst mycket och tog ett stort ansvar i luftspelet och var ständigt farlig framåt .

En eloge också till Petrus, Robert Backström, Nils Jonsson. Johan Sahlin, deras agerande på planen gör att övriga i laget höjer sig och får energi, nog så viktigt om man ska vinna matcher.

Men jag vill berömma alla spelare till skyarna för denna insats. Det är roligt att få vara med om detta med Stuguns BK, och att vi kan störa de flesta lagen i årets div 4. Fotboll är underligt ibland, vi fick en stor förlust borta på deras konstgräs, idag var det en helt annan match.

Såg många deppiga, tunga huvuden i Järpen, dom hade nog räknat med vinst idag. Extra skön seger med tanke på det.

Räkna aldrig bort Stuguns BK!

Nu laddar vi om med träning på torsdag, sen match på fredag mot MO borta. Med tanke på dagens insats är ingenting omöjligt, hoppas att laget tar med sig denna känsla till den matchen.